måndag 26 april 2010

South park

I helgen visades ett nytt avsnitt av South park, 14'e säsongen. Och det handlade ju om Muhammed, Gingers och Cartman's pappa. Men det har inte med saken och göra.
Efter att det avsnittet visades så rasade massa islam folk bara för att Muhammed var utklädd som en Björn. Fast han var ju Censurerad sen.

Men jag fattar inte vrf man inte få avbilda Muhammed? Man får ju avbilda Jesus, men inte Muhammed. Är det bara jag som tkr att det är fel?
För er som inte vet vem Muhammed är så ska jag ge er en snabb förklaring (:

Muhammed är en profet, som grundade religionen Islam. Religion med noll tolerans och ingen humor.


Jag har avbildat mig själv som South park gubbe!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Muslimsk tradition förbjuder all form av avbildning av islams profeter då det anses kunna leda till avgudadyrkan, till exempel att de troende börjar dyrka någon profet istället för Gud.

I västvärlden förekommer flera av islams profeter avbildade i kulturen, inte minst personer som samtidigt råkar vara viktiga bibliska personer. Jesus, Moses och Abraham avbildas till exempel ofta i västerländsk konst. Försvaret för publiceringen har främst stött sig på yttrande-, tryck- och pressfriheten. Kritiken mot publiceringen, från både muslimer och andra, har inte diskuterat avbildandet i sig så mycket som det förakt för islam vissa bilder upplevs uttrycka. Främst Kurt Westergaards bild där Muhammed porträtteras som en terrorist har väckt ilska.


du får avbilda muhammed hur mkt du vill, Det är deras religon, varför lägga dig i när du inte ens har en aning om varför?

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Image by Aussiegall